postheadericon Capre pascand la apus

Capre la pascutImi aduc aminte, si nu voi uita niciodata, paharul cu apa pe care mi-l dadea mama dupa ce mancam. Bine, veti spune, nu este sanatos sa bei apa dupa ce mananci, poate un pahar cu lapte de capra... .

Nu conteaza, mama imi dadea "liber" la baut apa dupa masa dar nu ma incuraja. In schimb, apa din acel pahar, poate o sa vi se para o nebunie, imi stingea mai mult decat setea. Imi potolea nelinistile copilaresti din suflet, imi dadeau o liniste aproape divina... un simplu pahar cu apa. Caprele noastre pascand

Apa din pahar mi se parea un fel de apa vie, linistita, potolita, calda... nu stiu cum sa va spun... . Ei bine, gandindu-ma la copilarie mi-am dat seama de ce poate multi dintre cei care consuma lapte de capra, branza de capra din ferma noastra ecologica au o placere deosebita sa o faca.

Poate ca dragostea cu care crestem animalele, poate pasiunea cu care ingrijim plantele, poate toate acestea se transmit intr-un fel nestiut si celui care consuma produsele din ferma noastra.

Capre ecologice la apusNu imi doresc sa fiu patetic. Caut explicatii stiintifice ale starii de bine transmise de produsele noastre ecologice. Poate aceste efecte sunt rezultatul a mai mult decat faptul ca nu folosim substante chimice in alimentatia animalelor, poate ca starea de fericire, de bine a animalelor se transmite in lapte sau in branza. Poate.

 
Apasati pentru a traduce site-ul!
Romanian English French German Italian
Contact
Branza si Lapte pe Facebook