postheadericon Zerul de capra, un alt aliment miraculos

Zer de capraZerul de capra este un aliment miraculos ale carui proprietati sunt cunoscute de asemenea din cele mai vechi timpuri. Datorita faptului ca pare "o zeama" diluata si fara substanta zerul este pe nedrept ignorat de multi dintre consumatori.

Doar cei care isi stabilesc in mod stiintific alimentatia sunt convinsi si apeleaza la beneficiile consumului de zer si acestia sunt in genaral sportivii.

In principiu zerul de capra este lichidul rezultat in urma prepararii branzei de capra.

 

"Zerul este folosit in fabricarea urdei, a branzei ricotta si a multe altor produse alimentare. Este, de asemenea, utilizat ca aditiv in multe mancaruri procesate, inclusiv paine, biscuiti si produse de patiserie. Proteinele din zer, elementare pentru buna dezvoltare a organismului uman, sunt beta-lactoglobulina si alpha-lactalbumina. Acestea sunt deseori vandute ca suplimente nutritionale, fiind foarte populare printre pasionatii de culturism." (reteteculinare.ro)

 

Zerul pastreaza si el beneficiile laptelui de capra in sensul ca, consumul de zer de capra este extrem de benefic in tratatrea afectiunilor cardiovasculare diminuand colesterolul rau din sange prevenind in acest mod si cresterea tensiunii vasculare.

 

Mai mult decat atat, pe langa efectele antimicrobiene, zerul de capra previne scaderea densitatii osoase (osteoporoza) fiind in acelasi timp un inamic al demineralizarii tesuturilor dentare, un adjuvant remarcabil in prevenirea cancerului de colon precum si al cancerului mamar sau al cancerului intestinal.

 

Mai doriti si alte argumente pentru a consuma zer din lapte de capra?

 
Apasati pentru a traduce site-ul!
Romanian English French German Italian
Contact
Branza si Lapte pe Facebook