postheadericon Laptele de capra- medicamentul minune

Consumul de lapte de caprăBeneficiile aduse de laptele de capra sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Primele atestari documentare privind laptele si branza de capra au aparut in zona actualului Iran si a Egiptului.

Beneficiile laptelui de capra asupra sanatatii sunt impresionante: 
- laptele de capra inlocuieste cu succes laptele de vaca pentru persoanele care au intoleranta la acesta din urma (indigestii, balonari).
- laptele de capra este mai usor digerabil
- continutul nutritiv din laptele de capra este foarte usor asimilabil
- este mult mai rapid si usor acceptat de catre copii deoarece are o compozitie asemanatoare laptelui matern!
- previne demineralizarea oaselor

 

postheadericon Principalele rase de capre


Capra Carpatina


Capra CarpatinaRasa de capră care in Romania este cea mai veche şi cea mai răspândită, primitivă, rustică, rezistentă şi foarte heterogenă, din punct de vedere al culorii, dezvoltării şi exteriorului şi a producţiilor de lapte şi de iezi.
Rasa de capră de talie medie de culori diferite cu păr lung. Coarnele sunt prezente la ambele sexe dar se intalnesc si exemplare fara coarne; uger slab; o mare variabilitate a conformatiei si taliei in functie de zona in care se gaseste; Aceasta rasa de capre este foarte rezistenta la conditiile de mediu, nepretentioasă la intretinere.

Precocitate: prima fatare la 2 ani

Prolificitate: buna cu 1-2 iezi/capră

Productivitate: 200 - 250 l, cu maxima de 800 l/capra si un procent de grasime situat intre 4,5 - 6,5%, cu maxima de 10%

 
Apasati pentru a traduce site-ul!
Romanian English French German Italian
branza.jpg
Contact
Branza si Lapte pe Facebook